Manual d'Ajuda Canal de vídeos d'ajuda del IDEIB

Dimarts , 24 de Novembre del 2009

WMS amb el programa ArcGIS

- WEB MAP SERVICES --

QUÈ ÉS UN WMS?
El servei Web Map Service (WMS) definit per l`OGC (Open Geospatial Consortium) produeix mapes de dades espacials referits de forma dinàmica a partir d`informació geogràfica. Amb el servei WMS el client no obté pròpiament les dades originals, sinó un fitxer d`imatge digital que permet la representació dinàmica en la pantalla del seu ordinador d`aquestes mateixes dades espacials. A aquesta representació l`anomenem "mapa". Els mapes produïts per WMS es generen normalment en un format d`imatge com PNG, SVG, GIF o JPEG.

QUÈ PUC FER AMB EL WMS?
Es poden realitzar tres tipus d`operacions amb el wms. En primer lloc consultar les metadades del servei (Get Capabilities). En segon lloc, obtenir en el client un mapa segons uns paràmetres geogràfics i dimensions definides (Get Map). Finalment es pot aconseguir informació d`un punt definit referit a una capa d`informació que forma part del wms (Get Feature Info).

Amb ArcCatalog a "Gis Servers" afegeix un WMS ( "Add WMS server). Afegeix la ruta del wms i hac clik sobre" Get Layers ".

Apareix la informació sobre el wms i les capes que el componen. Accepta l`operació. El wms es comporta com una capa més dins del bloc de Gis Servers. Per carregar dins d`ArcMap has de tenir el sistema de coordenades del data frame com ETRS_1989_UTM_Zone_31N.

Volver

RECURSOS

XARXES SOCIALS


@IDEIB

VINCLES

INSTITUCIONS

Esta web es una producción de

GRDAR DISEÑO.


Descúbrenos en www.grdar.com

Equipo GRDAR Gaizka Rubio
Jan Rameken
José Antonio Calderón
Juan Julio Mulet
Guillermo Ramis de Ayreflor

cerrar
IDEIB
Info LegalCrèditsAdminHome IDEIB

Av. d'Alexandre Rosselló, 13-b 1r
07002 Palma de Mallorca

Tel   971 17 78 70    Fax   971 17 78 71  
Mapa web
Notícies Qui som Manual d'ajuda Descàrregues Enllaços Documentació Contacte
Aquesta web està optimitzada per a Firefox 3.5 i IE 7 a una resolució de 1280x1024