Notícies

Dilluns , 07 de Maig del 2012

El Govern de les Illes Balears reorganitza la Informació Geogràfica que serveix a través de la IDEIB.

Paral•lelament a l’estrena del la versió 3.0 del visualitzador d’informació geogràfica de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB), SITIBSA ha realitzat una reorganització de l’estructura dels serveis i capes que ofereix Govern de les Illes Balears.
Aquest tipus d’informació la podeu consultar la informació a través del visualitzador de la IDEIB (http://ideib.caib.es/visualitzador ) o connectant directament als serveis, utilitzant qualsevol programa que permeti realitzar connexions a Web Map Service (WMS), per exemple el quantumGIS o l’ArcGis. La llista dels serveis està disponibles en el portal de la IDEIB www.ideib.cat o el Catàleg de la IDEIB http://ideib.caib.es/catalegIDEIB/cercaCataleg.jsp
El motius d’aquesta reestructuració resulten molt amplis. Principalment, el fet que en els darrers anys s’ha produït un increment molt important en els serveis, tant en nombre, com en quantitat de capes d’informació que han crescut en base a una estructura inicial, poc adaptada a aquests moviments. A més, des de la posada en funcionament del node del govern de la IDEIB, s’ha produït un creixement constant del nombre de peticions i d’usuaris que l’utilitzen, actualment tenim càlculs que ens indiquen que suporta més de 2 milions de consultes al mes. Alhora, també s’ha produït un increment del coneixements d’aquets usuaris respecte del funcionament i potencialitats de les Infraestructures de Dades Espacials. Finalment, tenim les noves especificacions, normes i recomanacions per part dels diferents ens, i que les IDEs han decidit incorporar. Per tots aquests motius, resultava essencial la reestructuració i adaptació dels serveis amb la finalitat de millorar el servei.
Els serveis de visualització del node del Govern de les Illes Balears de la IDEIB varen començar a funcionar al juny de 2008. Durant aquests anys, en l’entorn de la IDEIB s’han produït molts de canvis que fan necessària la reestructuració d’aquests serveis. Aquesta actualització pretén principalment: reduir el nombre d’aturades causades per la inclusió de noves dades, alhora que dotar de més capacitats als serveis. Es tracta d’una millora en la classificació temàtica de les capes i creació de nous serveis de dedicació específica.
Utilitzant aquests serveis web, l’usuari podrà accedir a la informació geogràfica del Govern de les Illes Balears i podrà visualitzar diferents sèries imatges aèries i ortofotografies, cartografia topogràfica i capes temàtiques que mostren la localització dels límits administratius, centres sanitaris, farmàcies, centres escolars, torrents, àrees protegides, ports, toponímia, etc.
Més informació en l`enllaç web.

Enllaços d'Interès:www.ideib.cat/upload/23noticia_file11_05_02.pdf

PARAULES CLAU:IDEIBMallorcaOGCOrtofotoSITIBSAWFSWMS

Volver

Més Noticies

RECURSOS

XARXES SOCIALS


@IDEIB

VINCLES

INSTITUCIONS

Esta web es una producción de

GRDAR DISEÑO.


Descúbrenos en www.grdar.com

Equipo GRDAR Gaizka Rubio
Jan Rameken
José Antonio Calderón
Juan Julio Mulet
Guillermo Ramis de Ayreflor

cerrar
IDEIB
Info LegalCrèditsAdminHome IDEIB

Av. d'Alexandre Rosselló, 13-b 1r
07002 Palma de Mallorca

Tel   971 17 78 70    Fax   971 17 78 71  
Mapa web
Notícies Qui som Manual d'ajuda Descàrregues Enllaços Documentació Contacte
Aquesta web està optimitzada per a Firefox 3.5 i IE 7 a una resolució de 1280x1024