Notícies

Dimecres , 02 de Desembre del 2009

Gran afluència en les III Jornades d`informació geogràfica de les Illes Balears

Les III Jornades d`informació geogràfica de les Illes Balears es van concloure amb una gran afluència de públic durant els dos dies en que es van celebrar (26-27 de novembre de 2009). Aproximadament uns 125 persones varen omplir l’auditori del centre Son Espanyol del Parc Bit per assistir a les taules redones i tallers organitzats pel SITIBSA.
La jornada inaugural va ser presentada per l’Hble. Sr. Gabriel Vicens Mir, conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori que va donar pas a la conferencia del catedràtic Vicenç M. Rosselló i Verger. En aquesta conferència Rosselló i Verger va mostrar l’evolució històrica de la producció de cartografia de les Illes explicant els estudis de recerca sobre els mapes cadastrals balears del segle XIX i mostrà alguns exemples dels mètodes i tècniques utilitzats. Una exposició molt interessant i entretinguda que mostrava la importància del patrimoni cultural i històric d’aquets mapes cadastrals.
A la finalització de la conferència, es realitzà la taula redona en que els diferents participants posaren de manifest totes aquelles inquietuds respecte de les necessitats de la informació geogràfica. Com a arguments no faltaren la importància de les IDEs, la necessitat d’un model de dades únic, i el paper de google maps.
El divendres la jornada va començar amb els diferents tallers. Aquests tallers mostraren tant els productes que desenvolupa SITIBSA, com les seves possibilitats per als usuaris de la IDEIB i de sistemes d’informació geogràfica. Així mateix serviren de formació per a usuaris novells, i no tan novells que treballen en i amb, la informació geogràfica.
Tancava les jornades una taula redona orientada a iniciar una valoració de la situació jurídica que implica la cartografia normativa. Durant la realització de la taula es mostrà com les múltiples relacions entre el mapa i el contingut legal. També es demostrà la necessitat que tenen els juristes d’emprar informació geogràfica. En canvi, també es va mostrar que la relació entre els dos mons es un vincle poc treballat que requereix de molts esforços comuns.

PARAULES CLAU:ConferènciaConselleriaGovern de les Illes BalearsSITIBSA

Volver

Més Noticies

RECURSOS

XARXES SOCIALS


@IDEIB

VINCLES

INSTITUCIONS

Esta web es una producción de

GRDAR DISEÑO.


Descúbrenos en www.grdar.com

Equipo GRDAR Gaizka Rubio
Jan Rameken
José Antonio Calderón
Juan Julio Mulet
Guillermo Ramis de Ayreflor

cerrar
IDEIB
Info LegalCrèditsAdminHome IDEIB

Av. d'Alexandre Rosselló, 13-b 1r
07002 Palma de Mallorca

Tel   971 17 78 70    Fax   971 17 78 71  
Mapa web
Notícies Qui som Manual d'ajuda Descàrregues Enllaços Documentació Contacte
Aquesta web està optimitzada per a Firefox 3.5 i IE 7 a una resolució de 1280x1024